top of page

Vattnet som höjer din smakupplevelse

 

Sedan år 1220 finns det en  vattenkälla i Edsleskog med så kallade "helande egenskaper". Redan före 1220 fanns det pilgrimer som besökte Edsleskog på väg mot Nidaros / Trondheim i Norge. 

I 1220 blev Edsleskogs präst Nils mördad och dagen efter mordet började det att bubbla vatten bara några meter från var man hittade prästens lik. Alla pilgrimer som drack från vattnet blev övertygad; "Edsleskogs källvatten har helande egenskaper". År 1221 blev Biskop Olav den Heliga i Nidaros övertygad och kom till Edsleskog och förklarade prästen och vattnet helig.  

Under sommaren 2019 har arkeoloker från Lödöse museet gjort utgrävningar runt den gamla kyrka i Edsleskog och hittade ännu mer bevis och anvisningar om medeltiden och pilgrimer i Edsleskog.

Runt Edsleskog finns två lagomstora sjöar med otrolig rent och klar vatten som man kan dricka utan problem. När vi buteljerar årets batch från "cask strentgh" , 63% till en lagom 42% använder vi rent sjövatten från Edslan.

 

För de som tycker att en god sprit med 42% alk.vol. är lite för mycket, finns det nu "Källvatten från Edsleskog" för att späda ut CalvaDal med några vattendroppar. Med bara några vattendroppar får man fram mer smaknuancer och lägger du til en hel del historia i  din smakupplevelse. 

PNG 3[1].png
bottom of page